Naturen ændre sig så meget hele tiden. Det ene øjeblik bjerge, det næste kæmpe kaktusser. Nu er det blevet fladt og en anelse kedeligt.
Jeg tager som regel alle de bagveje jeg kan, men de er blevet sværere at finde, da de enten er meget sandede eller ikke rigtig fører nogen steder hen. Ikke som oppe i bjergene. Er jo på vej ned fra “højderne” Har jo i en eller anden forstand befundet mig oppe på en slags plateau. Ikke meget har været under 1500 meter. Nu er det slut med Rocky Mountains. Herfra er det fladt hele vejen til Den Mexicanske Golf.

Fandt dog lige en omvej omkring en sø på vej fra Globe østover. Er desværre et par uger for sent på den, da kaktusserne lige har blomstret.
Det må have været et fantastisk syn. Alle de blomster ude i alt det tørre. Kan se på frøkapslerne der stadig hænger der, hvor mange der har været. Der er dog heldigvis stadig lidt tilbage, så jeg kan nyde synet undervejs.
Elephant Butte 002.jpg Elephant Butte 001.jpg Elephant Butte 007.jpg

Ude i horisonten kunne jeg se nogle væmmelige sorte skyer dukke op. Det så ud til at jeg kunne undgå dem, men da jeg måtte stoppe for at tanke, var de godt nok tæt på.
Fik en lille snak med et par betjente. Havde ikke gjort noget, de synes vist bare at jeg var spændende…..og jeg tror ikke der skete alverden i ”byen”  Der var en tank, og det var vist det. De synes absolut ikke at jeg skulle køre nogen steder….Det kan altså være farligt. Kastevinde, hagl og lyn…Bliv her og vent et stykke tid, sagde de.
Hmmm…Hagl på størrelse med golfbolde er vist ikke det fedeste på en mc. For slet ikke at tale om lyn, når man befinder sig 50 km fra noget der bare ligner læ. Samtalen fik en brat afslutning, da det begynde at vælte ned. Ind under halvtaget med Smølfen og mig. Og der blev vi den næste halvanden time.

Så klarede det ligesom lidt op, men den næste sorte ting lå på lur. Mon jeg ikke kunne nå den næste by, inden det begyndte igen. 60 km…..Afsted med mig.
Kunne se at det regnede rundt om mig. Fik lidt smådryp, krydsede grænsen til New Mexico i farten og nåede byen i fin stil.
Elephant Butte 008.jpg
Stoppede langt væk fra skyerne og prøvede at tage et billede, men det er svært at gengive ordenligt. Har senere lært at når der er hvide striber er det hagl. Det er meget mærkeligt, for det er så koncentreret. Ti minutter efter skinnede solen igen.

Lordsburg var endnu en af de her små byer uden det store. Der var en jernbane, og et sted hvor de flyttede containere rundt. Byen havde haft sin storheds tid for et stykke tid siden, men det var vist gået stærkt ned af bakke. Der var dog heldigvis en del halvtomme moteller tilbage. Godt for mig. Gode priser :-)
Jeg var nu tæt på den Mexicanske grænse, og byen var nærmest oversvømmet i grænsepoliti. Godstogene bragede forbi temmelig tit. Tudede sjovt nok når de var lige ud for motellet. Fik lige udpeget et par Mærsk-containere til Robert der stod i receptionen. Vi hang ud under halvtaget og hyggede. Det var en meget lidt travl aften der i Lordsburg.

Havde bedt Robert om at vække mig næste morgen. Jeg ejer jo ikke et vækkeur.
Har du set ud af vinduet? Jeg kan give dig lidt rabat hvis du vil blive….
Det hele bragede løs igen. Fik gang i vejr-kanalen. Skod-vejr i dag og fint den næste uge.
Bestemte mig for at blive.
Troede at jeg skulle have en lang kedelig dag, men den blev faktisk rigtig hyggelig.
Hang ud med de forskellige mennesker der boede på motellet. Snakkede længe med en ældre mand, der var pilot og spredte gift ud over andre folks marker. Han var holdt op med at ryge fordi, at i gamle dage da cockpitene var åbne, sad de jo i gift-skyerne. Og så sugede cigaretterne giften ind i sig….og så fik man jo giften indenbords med røgen?????!!!!!! Han sagde ikke en lyd om at giften måske var……ja…giftig.
Et par andre fyre, der kørte de der biler der er foran lastbiler med stort læs, lærte mig noget om vejret. Om at se forskel på regn og hagl-skyer. Og andre nyttige ting om hvordan vejret ter sig her.
I det hele taget er vejret en helt anden faktor nu. Det er ikke bare….er det tørt eller vådt, koldt eller varmt. Nu er det sgu farligt! Tordenvejr, hagl på størrelse med tennisbolde, tornadoer, orkaner, kastevinde og andet godt. Alle siger at jeg skal huske at se på vejrudsigten. Er så småt på vej ind i det de kalder “Tornado Alley” En lang stribe, der stort set skærer fra nord til syd midt i landet. Her huserer tornadoerne. Medierne forudser et “godt” tornado-år. Der er allerede blevet slået en del ihjel i år. Holder mig så langt mod syd som muligt. Her er risikoen mindre end nordover. Så jeg holder øje…….

Næste dag skinnede solen fra en skyfri og der var ingen vind. Jubiiiii
Havde set en stor sø på kortet længere østovre, og tænkte at der nok var mulighed for noget camping der. Valgte en stor omvej for at komme op over de sidste små bjerge inden det helt flade. Ikke noget særligt, men jeg havde så også overset at søen egentlig var et reservoir lavet af floden Rio Grande. Det navn kendte jeg da fra diverse cowboyfilm.
Elephant Butte 025.jpgNavnet på camping-byen var tilgengæld sjovt. Elephant Butte. Og nej det udtales ikke som det staves….desværre. Var ved at falde af cyklen af grin da jeg så skiltet.
Fik fundet campingpladsen. De er sgu mærkelige her. Toiletforholdene er elendige. Til gengæld får du næsten et helt hus til dig og dit telt. Vand og bålplads var der selvfølgelig også. Fik banket teltet op og strøg ned i en biks. Nu skulle der grilles over bål for første gang på turen. Fik købt bøf, majs, peberfrugt, vin, en pose is og brænde.
Elephant Butte 011.jpg Elephant Butte 012.jpg Elephant Butte 016.jpg
Fik smidt vinen på is og gik i gang med bålet. Og hvordan er det lige at man får ild i fire store brændestykker? Samlede små-kviste på jorden og baksede længe med ilden. Havde jo også altid benzin, hvis det skulle gå helt galt ;-) Det tog hundrede år før brændet var blevet til gløder. Da jeg endelig var klar til at spise tror jeg at klokken var blevet 22.30. Og så lavede jeg det sidste stunt. Jeg tabte bøffen ned i asken. Prøvede at skylle den i vin, men den blev sgu aldrig helt god. Det var aftenen derimod. Smuk udsigt, solnedgang og bålhygge. Hvad mere kan man forlange.
Elephant Butte 015.jpg Elephant Butte 017.jpg Elephant Butte 022.jpg

Vågnede ved at solen stod lige ind på teltet. Og det hjælper så ikke når der er vindstille og man er lukket inde mellem tre vægge. Fik bakset Smølfen ind i skyggen under et træ og pakket langsom sammen i varmen.
Nu er det jo endeligt blevet varmt. Også om natten. Sover stadig i posen, men uden alt skiundertøjet og helt snørret ind. Kørte afsted og bestemte mig til at drøne nogle hovedveje, bare for at komme lidt nærmere Texas.
Har fundet ud af, at skygge er det jeg går mest op i at finde nu. Kan køre 50 km og ikke se anden skygge end under de små skravlede buske der står langs vejen. Snød og tog et par afkørsler på motorvejen, bare for at blive kølet lidt ned….det hjalp så ikke rigtigt, da vinden føles lidt ligesom at have en føntørre kørende i ansigtet.

Krydsede Rio Grande. Var forøvrigt igennem en by der hed Truth or Consequences (sandhed eller konsekvens) den anden dag. Og ja, den hed noget andet før, men de har så opkaldt den efter et tv-show??????
Orkede bare ikke at stoppe og tage billeder. Det er bare for varmt, hvis der ikke lige er skygge….

Kom forbi Trinity Site. Stedet hvor de sprængte den første atombombe i verden. I 1945.
Elephant Butte 026.jpgDer ligger stadig et eller andet missil-afprøvningssted. Ellers er det bare ingenting, som i også kan se på billedet.
Lidt senere kastede jeg Smølfen ud i vejkanten, da der kom en meget lavthængende jetjager forbi. Slukkede motoren….skulle lige høre. Jageren så meget sær ud. Ikke at jeg har forstand på det, men måske er det næste generations fejlkøb hos det danske forsvar….hvem ved……

Stoppede ved en lille biks, fordi der stod et kæmpe træ der kunne give skygge til både mig og Smølfen. Den havde det vist lidt varmt efter mere end 300 km på hovedveje.
Købte en is og snakkede med Belle, der ejede butikken, og den lukkede restaurant ved siden af. Gps´en havde vist at der var en by…Riverside. Det var så kun hendes 3 bygninger. Hun havde ikke haft stedet så længe, men var ved at sætte i stand. Restauranten skulle åbnes og hun ville have en campingplads. Vi hyggede, så jeg endte med at blive hængende i et par timer. Det er sjovt som det bare sker hele tiden. Måtte afsted og finde et sted at sove. Klokken nærmede sig 17 og der var stadig små 50 km til Roswell.

Kørte ind i Roswell. Byen er mest kendt for at der måske engang faldt en ufo ned i nærheden. Troede at der ville være lidt specielt, men nej. De sædvanlige ting….ja der var selvfølgelig alle de her forretninger, hvor man kan købe alt muligt ufo-plastic-tingeltangel. Jeg følte mig snydt. Og da motellerne viste sig at være dyre. Blev jeg sur. Og kørte….. Klokken var 18, men der kom sgu nok noget bedre.
Øhhhh……ingenting i lang tid. Små beskidte byer ved olieraffinaderier og ellers landbrug så langt øjet rækkede. Hmmm. Og så et skilt hvor der stod….Camping 17 miles….. Og glad blev hun, for solen var næsten gået ned.

Campingen var god, men stort set ligeså dyr som motellerne. Til gengæld var her det hele. Internet, pool, udendørs spa og det vildeste teltsted.
Elephant Butte 040.jpgSom i kan se fik man sin helt egen del af en slags “lagkage” Altså det der sekskantede tag i midten. Det var næsten ligesom at rykke ind i et hus. Indlagt vand og grill…og lys der var meget handyt, da mørket efterhånden havde sænket sig. Dejligt ikke at skulle rave rundt i mørke og at slå telt op. Varmede en af reservedåserne og måtte lige slå en kæmpe håndflade-stor, behåret edderkop ihjel. Moskitonettet i teltet er hermetisk lukket….. medmindre jeg altså skal ud eller ind!!!!!
Smølfen er gemt henne om hjørnet, for at prøve at holde den lidt i skyggen. Måtte flytte den rundt hele næste dag under det der miniature træ på hjørnet. Der bliver meget varmt i kasserne og jeg gider ikke at tømme dem fuldstændigt. Heldigvis ikke så meget når jeg kører, vinden må alligevel køle en del.
Der var ikke meget skygge nogen steder. Billedet er taget hen under aften, så lyset ser ikke så slemt ud.

Bestemte mig på stedet for at blive en ekstra dag, så jeg kunne blogge fra et hyggeligt sted. Og prøve poolen.
Her bliver rigtig varmt!!!!! Omkring de 30 grader. Har haft en flaske vand i skyggen hele dagen, og her til aften havde den samme temperatur som bruseren…..Elephant Butte 041.jpg

Har så haft lidt net-problemer i dag. Det virkede fint ved poolen, men da batteriet løb tør, kunne jeg ikke finde strøm og net det samme sted. Så lige nu ser mit kontor sådan her ud.