Vejen ud af Boise, var den samme som jeg havde kørt Smølfen til på, for fire måneder siden. Op forbi Idaho City og Lowman.
Måske kan i huske billederne fra dengang. Smølfen ved siden af meterhøje snedriver. Prøvede at finde det samme sted hvor jeg tog vinterbillederne, for at tage et par sommerbilleder. Men intet lignede noget jeg kendte. Tror jeg var tæt på stedet, men ikke helt. Prøv at sammenligne alligevel
Yellowstone og omegn 008.jpg Yellowstone og omegn 009.jpg Yellowstone og omegn 010.jpg
Banks, Lawman, Idaho City 2.04.2008 022.jpg        Banks, Lawman, Idaho City 2.04.2008 024.jpg      Banks, Lawman, Idaho City 2.04.2008 023.jpg
Det var nu alligevel sjovt at se hvor meget forskel fire måneder kan gøre.
Yellowstone og omegn 011.jpgOg mens jeg stod der med kameraet fremme, kom den her forbi. Det fik mig nu altså til at fnise lidt. For hvor var sneen?????

Vejen der dengang havde virket så smal og farlig, var nu en sød snoet landevej.

Kørte af landevejen op til Stanley. Heather havde sagt at der var gode camping muligheder ved søen, så der trillede jeg hen. Slog teltet op, og kørte ud for at finde noget at spise. Var på lidt fancy/dyr restaurant. Lad os bare sige at sådanne steder ikke behandler enlige piger i mc-kluns, på helt samme måde som de andre gæster. Fik da nok det dårligste bord overhovedet. Det er så det smukke ved drikkepengesystemet. Man kan give fornærmende lidt, hvis man føler for det ;-)
Nåede nærmest ikke tilbage til teltet før naboerne kom over og spurgte om jeg selv havde myggespray, eller jeg ville låne noget af deres. Om jeg havde spist, for de havde masser af mad. Endte selvfølgelig ovre ved deres bål resten af aftenen.
Yellowstone og omegn 023.jpgHer er det Molly med lille Otto på skødet. Og nedenunder Craig der laver mad.
De var rigtig søde. Ville gerne flytte til udlandet og arbejde der et stykke tid.  Molly havde studeret i Japan for nogle år siden og talte et rustent japansk. Men de overvejede både Europa og Japan.  Yellowstone og omegn 025.jpg
 Craig skulle dog lige have gjort sin kemiker-uddannelse færdig først.
De var meget berejste i forhold til hvad jeg ellers har mødt herovre. Vi svingede rigtig godt sammen, da vi havde ret ens syn på tilværelsen.

Det var en pragtfuld stjerneklar aften. Jeg så det største stjerneskud jeg nogensinde har set. Der var ligefrem en lang tydelig hale.
Craig og jeg endte med at sidde oppe til klokken to og sludre.
Næste dag kom de over og hentede mig. Der var morgenmad. Æg og bacon. Og det siger jeg altså ikke nej til. Var næsten ved at blive en dag mere, men det var blevet onsdag og den store 4. juli weekend var lige oppe over. Det kunne blive svært at finde en teltplads i Yellowstone National Park, hvis jeg ikke kom senest torsdag morgen.
Så jeg måtte sige farvel til de søde mennesker og komme videre.

Var kommet pænt sent afsted fra Stanley, så jeg ville bare køre så tæt på Yellowstone som muligt. Da solen begyndte at gå ned, kom jeg til en RV-Park. Det er en “campingplads” for autocampere, med strøm, vand og afløb. De havde så også et motel og teltpladser. Motellet var for dyrt, så jeg slog teltet op.
Det var jo blevet sent, så jeg fik en slatten pizza på tanken og gik tidligt i seng. Ville op klokken 6, så kunne jeg være i Yellowstone ved 8.30-tiden. Og måske være heldig med at få tiltusket mig en teltplads. Ifølge alle folk skulle jeg være der inden 11, ellers ville der nok være udsolgt.

Jeg vågnede klokken 2 ved at min mave gjorde helt afsindigt ondt. Halsede op til toilettet, der lå laaaangt væk, helt oppe ved motellet. Populært sagt, så stod det ud af begge ender! Blev bekymret for dagen i morgen. Skulle jeg rende frem og tilbage hele natten og slet ikke få sovet. Øv….
Tilbage i teltet føltes maven bedre, så jeg faldt hurtigt i søvn.
Vågnede klokken 4 ved en underlig lyd. Regnede det?? Ja, men kun på den ene side af teltet. Så holdt det op, og to sekunder efter begyndte det på den anden side. Og det regnede rigtig meget. Teltdugen nærmest bøjede ind i teltet. Hvad sker der????!!!!!
……….Åhh nej….. Sprinklerne var gået i gang.
Havde lagt mærke til dem der i græsset før jeg gik i seng, og faktisk tænkt, bare de ikke går i gang i nat. Sært ikke.
Ventede til pausen hvor de allesammen var drejet væk fra telt-døren. Og ræsede ud. Løb op til receptionen og bad dem om at slukke. Hun undskyldte meget og begyndte at ringe rundt til forskellige folk. Kunne ikke bare stå der, men måtte ned til teltet og se om jeg kunne redde noget. Har jo aldrig haft teltet ude i hård regn før, så jeg vidste jo ikke hvad det kunne tåle. Og sprinklerne sad jo i græshøjde og sprøjtede nærmest op under teltdugen.
Fandt ud af at jeg kunne dreje dem væk fra teltet, men de drejede så tilbage. Det må have været et ømt syn, at se mig spæne rundt og dreje sprinklere på skift.
Tror jeg fik vredet dem lidt for hård, for jeg kunne få dem til at blive væk fra teltet. Men på det tidspunkt var jeg ret ligeglad, om jeg fik ødelagt noget. De kunne jo bare have tænkt sig om. De havde glemt at slukke for dem på teltpladsen, da jeg var det eneste telt der.
Fik en lille pause, hvor jeg bare kunne stå og se min lille græsplæne blive mere og mere oversvømmet. Kunne ikke rigtig komme til teltet, for at se om der var sket store vandskader……Så jeg tog et par billeder i stedet ;-)
Yellowstone og omegn 048.jpg Yellowstone og omegn 049.jpg Yellowstone og omegn 047.jpg
Løb op i receptionen igen, for at spørge om hvorfor de ikke var slukkede endnu. Det kunne de desværre ikke, sagde pigen. Ok, så. Hvor lang tid bliver de så ved. Øhh…Det vidste hun heller ikke rigtigt, måske en time. Jeg har et værelse til dig, så du kan gå derind og sove.
Jeg gloede på hende som om hun var fuldstændig vandvittig. Havde hun seriøst tænkt sig at jeg bare skulle lade det hele…sejle… og så give mig til at sove.
Snuppede nøglen og fortalte at jeg ville slæbe telt og hele svineriet ind på værelset for at tørre det, hvis det der vandpjaskeri ellers nogensinde holdt op. Hun sagde ikke så meget, men jeg var vist også ret tosset.
Gik tilbage igen. Heldigvis bare for at se sprinklerne dø ud. Pyhhhhhh…..
Ind i teltet. Og hold da kæft. Alt var tørt. Det havde jeg godt nok ikke troet. Det er et ret vandtæt telt jeg der har fået købt mig.
Overvejede stærkt at lade det hele være og få mig lidt søvn. Men vandet stod vel et par centimeter højt i græsset, så jeg ville aldrig få det telt tørt om morgenen.
Slæbte alting op på værelset og slog inderteltet op foran varmeblæseren og yderteltet kom op og hænge foran varmelampen ude på toilettet.
Yellowstone og omegn 051.jpg Fik tørret mine bukser i tumbleren og fik pakket motorcyklen igen. Og så var klokken 7 og det var tid til at køre. Men ikke før jeg havde fået mine
Yellowstone og omegn 052.jpgpenge tilbage. Ville sgu ikke betale for at sove i en swimmingpool.
Jeg havde været rasende hele morgenen, men da jeg kørte derfra kunne jeg pludselig se det komiske i det hele og spruttede af grin inde i hjelmen :-)

Ankom til Yellowstone klokken lidt over otte, efter en meget smuk men også meget kold morgentur. Var igen glad for mine varmehåndtag.
Den første campingplads var allerede optaget, men jeg kørte alligevel ind for at spørge hvor mine chancer ville være størst.
Havde bestemt at tage tre overnatninger der. Den flinke dame reserverede alle tre nætter på den sydligste campingplads. Så kan du tage den med ro derned, nyde turen og stoppe og se noget undevejs. Fik kaldt damen en helt og som sagt så gjort.
Der var virkelig flot der i morgensolen og jeg havde fundet ro, fordi jeg var sikker på et sted at sove.
Det var underligt at se dampen fra de mange geysere. Yellowstone har et virkeligt mærkeligt landskab. Det er et smukt men sært sted.
Yellowstone og omegn 054.jpg Yellowstone og omegn 060.jpg Yellowstone og omegn 061.jpg
Har nakket de her oplysninger fra nettet, så vi ved hvad jeg snakker om:
Yellowstone befinder sig på et plateau godt 2.000 meter over havet. Det mest karakteristiske og særprægede for parken er de geologiske forhold, idet det meste af området er domineret af vulkanske aktiviteter. Landskabet er formet efter et enormt vulkansk udbrud for 640.000 år siden, som resulterede i dannelsen af en såkaldt caldera. Det ligger derfor oven på et stort magmakammer, ca 9 km nede i jorden. To trediedele af verdens geysere findes i Yellowstone Nationalpark, herunder den trofaste Old Faithful som har udbrud hver 92 minutter. Fra andre kilder kommer der varmt slam op og danner små kogende slamsøer. I alt findes der 10.000 varme kilder i Yellowstone Nationalpark, heraf 3.000 geysere.
Kunne ikke have sagt det bedre selv ;-)
Yellowstone og omegn 080.jpg Yellowstone og omegn 134.jpg Yellowstone og omegn 137.jpg
Yellowstone og omegn 124.jpg Yellowstone og omegn 193.jpg Yellowstone og omegn 194.jpg
Parken er knapt 9000 km2 stor, og de lader det være så meget vildmark man nu kan med millioner af besøgene hvert år. Der er nogle få veje rundt til de forskellige seværdigheder, men man har også mulighed for at vandre ud i det vilde. Skal så bare lige huske på at der lever vilde dyr, som bjørne og bisoner. Hvert år er der folk der dør, fordi de ikke fatter at de skal blive i sikker afstand fra de “søde” små bjørne.

Det var en syret oplevelse at se bisoner græsse i vejkanten. Det kan godt være at de ser langsomme og klodsede ud, men de kan altså løbe 70 km/t og smadre en bil så let som ingenting…hvis de gider.
Så jeg beholdt hjelmen på ;-)
Yellowstone og omegn 225.jpg Yellowstone og omegn 228.jpg Yellowstone og omegn 152.jpg
Yellowstone og omegn 117.jpg Yellowstone og omegn 145.jpg Yellowstone og omegn 149.jpg
På det sidste billede går der en stor flok rundt og græsser langt ude i baggrunden.
Udsigten fik mig bare til at vente på at Sølvpil kom springende ud af buskene.

Så en masse på den ca 60 km. lange tur ned til campingpladsen. Fik teltet sat op og var bare så træt efter nattens brusebad, at jeg lige måtte ligge et par timer. Brugte aftenen på at lave mad over bål og kigge stjerner.

Ud på ekspedition næste dag. Der var meget trafik, men da man ikke måtte køre ret hurtig og jeg jo havde travlt med at kigge efter bjørne, gjorde det ikke så meget.
Det er jo rimeligt amerikansk anlagt, så man kører hen til hvad man vil se, parkere og går nogle få 100 meter hen til udsigten/geyseren/vandfaldet. Rimeligt smart når man er i store mc-støvler.
Der er ikke så meget at sige, tror billederne taler for sig selv.
Yellowstone og omegn 158.jpg Yellowstone og omegn 160.jpg Yellowstone og omegn 162.jpg
Yellowstone og omegn 164.jpg Yellowstone og omegn 170.jpg Yellowstone og omegn 173.jpg
Yellowstone og omegn 177.jpg Yellowstone og omegn 186.jpg Yellowstone og omegn 178.jpg
Yellowstone og omegn 192.jpg Yellowstone og omegn 046.jpg Yellowstone og omegn 169.jpg
Yellowstone og omegn 132.jpg Yellowstone og omegn 084.jpg Yellowstone og omegn 058.jpg Yellowstone og omegn 135.jpg Yellowstone og omegn 174.jpg
Mødte en fyr på en parkeringsplads. Han havde set mit ADV klistermærke og kom hen for høre hvad jeg var for en. Han var på fuldpakket mc og skriver selv på ADV-siden. Han havde haft lidt svært ved at finde en campingplads, og jeg tilbød at vi kunne dele min. Det var jo også 4 juli, der er en stor ting herovre, og jeg havde ikke lyst til at sidde alene rundt om et bål på denne nationale helligdag. Så vi skiltes for at udføre hvad vi hver især havde planlagt, for så at mødes senere på campingpladsen.
Yellowstone og omegn 001.jpgVi grillede nogle pølser og snakkede. Han var fra Californien. Havde taget fem måneder fri og ville slutte turen i New York til et bryllup.

Det var nu meget hyggeligt at have lidt selvskab. Det kan godt blive lidt ensomt at lave bål helt alene. Og det har vist sig, at campingpladserne nogen gange kan være de sværeste steder at komme i kontakt med folk. De er jo på weekend. Tit i tosomhed. Man er væk hele dagen og når det bliver mørkt kommer man jo ikke lige rendende over til folk man ikke kan se. Men så længe jeg jeg har gang i et bål, og specielt hvis jeg laver mad, har jeg noget at lege med. Det der bålmad kan nogengange tage flere timer….men det smager fan… godt!!!!!

Var også rendt ind i et par Argentinere den første dag. Mødte dem igen da jeg ville se Old Faithful. Det viste sig at jeg skulle sidde og vente 45 minutter til den spruttede næste gang, så jeg blev glad da der råbte mit navn. De var søde og sjove. Og tiden fløj afsted.
Yellowstone og omegn 005.jpgYellowstone og omegn 002.jpgPrøv at se kødranden af mennesker i baggrunden. Og da så geyseren ikke var så fantastisk som jeg havde troet….Ja så blev jeg nærmest skuffet. Begyndte at få den her turistgøjl følelse….. Og orkede ikke rigtig mere geyser-dims.
Til gengæld var jeg så nok den eneste i parken der ikke havde set en bjørn. Den sidste dag skulle være dagen. Kørte op nordpå og fandt et lille stykke grusvej, som California-gutten (har sgu glemt hans navn) havde anbefalet. Han havde set både bjørn og ulv der. Jeg så ingenting…til gengæld begynde det så at regne.
Kørte ind gennem en by, og midt på en græsplæne lå en stor kronhjort.
Yellowstone og omegn 126.jpgFattede simpelthen ikke hvorfor den gad sidde der, når den nu havde alt den fine natur over det hele.
Tror lidt at de der dyr er blevet en anelse for vant til mennesker.
Kørte videre og kom til en stor flok mennesker, der var meget oppe at køre. Billedet er fra slutningen af seancen, lige da jeg ankom var der nok 5 gange så mange mennesker og biler linet op.
Yellowstone og omegn 202.jpgYellowstone og omegn 198.jpgYes!!!!! Det kunne kun være en bjørn, der skabte så meget ballade. Rangere der prøvede at holde folk væk og dirigere trafikken.
Fik øje på den her minimale plet inde i græsset, og så var jeg forbi. Hmmm…..vendte Smølfen, fik endnu et glimt og kørte væk. Fik kameraet om halsen og så tilbage. Stoppede et kort øjeblik for at tage det her ikke særligt fantastiske billede. Men nu har jeg set en bjørn!!!!!
Og den var da bare så ligeglad med de mange mennesker og biler der larmede få hundrede meter fra den. Den sad bare der i græsset og spiste, ja hvad det nu var den spiste.
Kørte glad derfra. dagens mål var opfyldt. Nu kunne jeg forlade Yellowstone næste morgen med god samvittighed….har dog stadig ikke set en ulv…………
Yellowstone og omegn 091.jpg Yellowstone og omegn 093.jpg Yellowstone og omegn 087.jpg
Yellowstone og omegn 103.jpg Yellowstone og omegn 100.jpg Yellowstone og omegn 240.jpg
Kørte ud af Yellowstone og gennem endnu en park, Grand Teton. Fin lille tur. Smukke høje bjerge.
Yellowstone og omegn 246.jpg Yellowstone og omegn 245.jpg
Tudsede af landevejen til Lander, WY. Måtte dog lige vente på en thunderstorm, altså en stor sort sky med masser af lyn, regn og hagl.
Hang ud på en rasteplads, mens skyen passerede på tværs af min rute. Kiggede lidt på gps og sky og bestemte mig for at køre. Havde heldigvis regnet rigtigt, da jeg kunne snige mig udenom skyen uden at blive ramt af så meget som en dråbe. Kunne se at det havde regnet meget kort før. Er heldigvis blevet bedre til at fatte vejret heromkring.

Har hængt ud her i Lander et par dage. Trængte til et bad og til at komme på nettet. Intet net siden Boise og intet bad siden teltskylningen.
Var kommet så langt bagud med bloggen at det ikke var sjovt mere. Er så glad for at jeg endelig er med igen.
En anden grund er, at jeg har fået det der herovre hedder “Monkey Butt” Altså rød røv med knopper!!! Det kommer af at sidde så meget på Smølfen. Har kørt 16000 km nu. Og det sætter så sine spor. Har været ud og shoppe creme til røde babynumser. Det hjælper lidt, men jeg er stadig øm når jeg sætter mig op på Smølfen. Det går nok ikke rigtig over før jeg holder en rigtig lang pause, på et par uger eller noget i den retning. Sandsynligheden for at det sker før Mexico, er ikke særlig stor, så jeg må bare leve med det. Har ligget en del på maven på det sidste ;-)

Har også min nye Ride Report på ADV-siden, som skal opdateres. Den hedder http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=353694 hvis i har lyst til at kigge lidt på den. Der er ikke så meget på skrift, og stort set de samme billeder som på bloggen, men det er kommentarene fra andre folk der er det sjove.